top of page
Durf, dé plek in meppel waar je terecht kan voor coaching, loopbaancoahing en ondersteuning bij een gezond leven d.m.v. een gezondheisprogramma me bio-resonantie meting.

C  O  A  C  H  I  N  G

Technieken

Tijdens het coachingstraject zet ik verschillende technieken in passend bij jouw situatie en persoonlijkheid, waarbij we het beste resultaat halen!

NLP:

NLP staat voor Neuro Linguistisch Programmeren.

N = processen die zich in de hersenen afspelen.

L = manier waarop we betekenis geven aan de wereld en onszelf.

P = bewustwording en doorbreken van gedragspatronen.

Met NLP leer je invloed te krijgen op onbewuste processen. Het is een verzameling van mentale technieken die helpen om je bewust te worden van automatische denk- en gedragspatronen. Enerzijds om problemen vanuit het verleden op te lossen en anderzijds je doelen in de toekomst beter te bereiken.

Centraal hierbij is: wie ben jij, wat wil jij en wat is nodig om dat te bereiken?

Zelf bepalen hoe je je voelt, denkt en doet. Weer achter het stuur te gaan zitten van je eigen leven.

Systemisch (familieopstellingen):

Systemisch coaching richt zich met name op de omgeving en de (familiaire) achtergrond. Je wordt niet alleen als individu gezien, maar als iemand die onderdeel uitmaakt van verschillende systemen. De aandacht is erop gericht om naar problemen te kijken in relatie tot de systemen waar je deel van uitmaakt. 

We gaan samen op onderzoek uit om verborgen patronen en dynamieken uit de familie van herkomst, partnerrelatie(s) of werkomgeving aan het licht te brengen en hanteerbaar te maken.

EFT:

Emotional Freedom Techniques (ook wel tappen genoemd), is een korte en makkelijk te onthouden methode om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen. Een positieve, effectieve en snelle methode om overtuigingen, angsten en andere negatieve emoties in een paar minuten kwijt te raken. Het geeft goede resultaten bij stress gerelateerde klachten.

Tappen doe je eenvoudig door op een aantal specifieke punten op het lichaam, terwijl je focust op de te behandelen klacht. Emoties, herinneringen en overtuigingen die je hebt opgeslagen in je lichaam, laat je letterlijk los door deze ‘emotionele acupunctuur’.

Deze simpele technieken hebben een sterke invloed in bepaalde hersengebieden en vermindert in die gebieden de te hoge prikkelactiviteit. Het verwijdert de negatieve lading van belastende herinneringen. 

Mindfulness:

Mindfulness staat voor open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat mindfulness staat voor het helemaal wakker zijn en zonder (voor)oordeel kunnen waarnemen wat er in het hier-en-nu plaatsvindt. Dit klinkt simpel, maar blijkt in de praktijk niet zo gemakkelijk. Vaak krijgen we zaken maar half mee en doen we (te)veel op de automatische piloot. Hierdoor reageren we op een bepaalde manier op onze omgeving, waar we zelf en ook onze omgeving, last van hebben.

Het leven wordt steeds drukker. Alles moet sneller, efficiënter en beter. Wij eisen steeds meer van onszelf. De hoeveelheid prikkels is enorm toegenomen door de digitale wereld waarin we leven. Het is bijna noodzakelijk geworden om al die prikkels te gaan managen. Mindfulness helpt om weer even tot jezelf te komen en om op een slimme manier om te gaan met stress.

  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
bottom of page